[COMUNICAT] Les plataformes HardRock, Campanya Contra el Quart Cinturó i ZeroPort reclamem que la renúncia a aquests projectes sigui una condició inexcusable per a formar govern

Les plataformes sotasignades exigim a tots els partits polítics del nou Parlament que situïn com a condició per arribar a un possible acord de govern la total paralització dels macroprojectes del HardRock, el Quart Cinturó i l’ampliació de l’aeroport del Part. La renúncia a aquests tres macroprojectes ecocides ha de ser condició inexcusable del futur govern de la Generalitat.

Alhora que els encoratgem a treballar per enterrar definitivament aquests projectes, els reclamem que treballin de manera responsable per projectes al servei del benestar de la majoria de les persones, per la mobilitat sostenible, la millora i foment del transport col·lectiu i per a garantir la qualitat de vida de les generacions futures.

No podem obviar, que estem immersos en una greu crisi ambiental, social i política sense precedents que cal revertir sense cap mena de dilació. Els responsables polítics no poden mirar cap una altra banda o fer com si no anés amb ells.

Una crisi ambiental provocada pel model de creixement imposat i sense límits, basat en l’esgotament dels recursos naturals, l’ocupació indiscriminada del territori, la destrucció dels hàbitats naturals, la pèrdua de biodiversitat, una mobilitat basada en el transport de vehicles de combustió… que ha provocat una situació d’Emergència climàtica irreversible, amb l’augment de la temperatura, sequera, inundacions… i la consegüent pèrdua de condicions de vida.

Una crisi social agreujada per la crisi ambiental, amb més contaminació, malalties, morts prematures, afavorir pandèmies, la pèrdua de conreus, l’agreujament de les desigualtats… fins al punt de ser la gènesi de conflictes i migracions climàtiques.

I una crisi política per la incapacitat de la majoria dels dirigents polítics per no afrontar les causes de la crisi climàtica i social i establir polítiques i mesures eficients per no agreujar encara més l’Emergència Climàtica, obviant les obligacions que imposen les directives europees i els clams de la comunitat científica a favor d’aturar les causes que la generen. Altres polítics actuen amb absoluta irresponsabilitat com a veritables negacionistes climàtics i ambientals.

A casa nostra, Catalunya, veiem com la majoria política continua apostant per un model de creixement depredador i una mobilitat caduca i insostenible, claudicant als interessos dels qui actuen en benefici d’una minoria que s’enriqueix a costa de destruir el país, de menystenir les conseqüències de l’Emergència climàtica i de negar el futur i la qualitat de vida a la majoria de la ciutadania.

Projectes com el HardRock, el Quart Cinturó i l’ampliació de l’aeroport del Prat, són l’avantguarda del negacionisme climàtic, dels negocis privats per damunt de tot i de la política “desarrollista” d’absolut menyspreu pel clima, la biodiversitat, el país, i la salut pública. Aturar-los ha de ser prioritari perquè com a societat ens hi juguem molt.

Barcelona, 10 de juny de 2024

Aturem el HardRock, Campanya Contra el Quart Cinturó i ZeroPort

Design a site like this with WordPress.com
Per començar